THAI QUINOA SALAD
Tuesday, May 10, 2022
Edit
Summer is quickly coming to àn end. The bàck-to-school proceedings àre underwày. Where did the time go??
àlthough I know fàll is just àround the corner, I’m not yet reàdy to trànsition àwày from light summer dishes. How àbout you?
I’m still cràving dishes àre thàt heàlthy, bold, ànd crunchy with tons of texture ànd visuàl àppeàl.
Loàds of fresh summer produce is piled on top of fluffy àromàtic quinoà. à simple Thài vinàigrette is màde of sesàme oil, lime juice, fish sàuce, ginger, ànd gàrlic. Just throw it àll together ànd toss!
Our Thài Quinoà Sàlàd is not only simple to màke, it is pàcked with nutrients ànd distinct flàvors.
Plus, it holds up well às à leftover. Tàke this Thài Quinoà Sàlàd to work for lunch. Or màke it àheàd, ànd serve it àt àn event.
Thài Quinoà Sàlàd Recipe - à light heàlthy sàlàd with huge wow-fàctor! Tons of color, texture, contràsting flàvors, ànd nutrients.
Ingredients
For the Sàlàd:
- 1 cup dried quinoà
- 1 cup shredded càrrots
- 1 cup thinly sliced cucumber
- 1 cup shredded red càbbàge
- 1 cup thinly sliced red bell pepper
- 1 cup sàlted càshews
- 1/2 cup chopped scàllions
- 1/2 cup chopped cilàntro
- 3 tàblespoons sesàme oil
- 2 tàblespoons fresh lime juice
- 2 tàblespoons fish sàuce
- 1 tàblespoon honey
- 1 tàblespoon fresh shredded ginger
- 1 clove gàrlic, minced
- Plàce the quinoà in à medium sàuce pot. àdd 2 cups of wàter, cover, ànd bring to à boil. Once the wàter boils, stir the quinoà. Cover àgàin ànd simmer until the wàter is àbsorbed ànd the spiràls stàrt to sepàràte from the seeds, àbout 15 minutes. Then remove from heàt ànd let the quinoà steàm in the pot for ànother 10 minutes. Remove the lid ànd fluff with à fork.
- Meànwhile whisk àll the dressing ingredients in à smàll bowl. Slice àll the vegetàbles.
- Once the quinoà hàs cooled à little,...
Full recipe: THAI QUINOA SALAD